Strategisch Product Manager

    HB Borne, NL
Strategisch Product Manager - MT Lid

Wat hebben verspaning, handgereedschappen, democenter, strategische inkoop, productportofolio's, PMB, peoplemanager, organisatiestrategie en opleidingen met elkaar te maken? Al deze facetten komen samen in de rol van Strategisch Productmanager bij Hoffmann Group!
 
Ben jij een echte productmanager op technisch gebied en kan je dit combineren met goede people management skills? Wil jij een bijdrage leveren aan de groei van Europa's marktleider op het gebied van kwaliteitsgereedschap? Lees snel verder!
Dit ga je bij ons doen

Als Strategisch Product Manager bij Hoffmann Group ben je verantwoordelijk voor het vormgeven en verder ontwikkelen van ons lokale productportfolio. Samen met je team van diverse specialisten zorg je ervoor dat je een lokale inkoopstrategie ontwikkelt en in overleg met het internationale productmanagement team ons internationale productaanbod steeds actualiseert. Je geeft leiding aan ons lokale PM-team, bestaande uit een Productmanager Cutting & Clamping, Productmanager Special Products, Productmanager Automation & Digital Products en een Application Specialist die verantwoordelijk is voor ons Experience Center in Borne. Je levert technische inzichten en productinnovaties aan onze sales collega's in zowel binnen-, als buitendienst.
 
In deze rol zul je met veel verschillende mensen in contact zijn en dat vind jij leuk! Zo ben je bijvoorbeeld samen met je team verantwoordelijk voor het opbouwen van een lokaal leveranciersnetwerk in de verschillende productgebieden, het onderhouden van nauwe leveranciersrelaties en het verzorgen van demonstraties, trainingen en producttesten in het Experience Center. In samenwerking met HR werk je aan het opzetten en uitvoeren van technische productscholingen voor zowel nieuwe als bestaande collega's. Met betrekking tot ons product assortiment zul je methoden ontwikkelen voor strategische marktanalyses, een productportfolio-strategie opzetten, en processen implementeren voor productlanceringen. Daarnaast behoort het beheer van prijsstellingen, voorraadwaarde en inkoopprocessen tot jouw takenpakket. Vanuit je MT rol denk je mee over de organisatieontwikkeling en ben je in staat om hier buiten je eigen vakgebied een bijdrage aan te leveren.
 

Een greep uit jouw werkzaamheden:
 
  • Op inspirerende wijze leiding geven aan het productmanagement team
  • Opbouwen van een strategisch lokaal leveranciersnetwerk
  • Verantwoordelijk voor het zoeken en ontwikkelen van serviceproviders voor de verschillende diensten voor onze klanten (herslijpen, montage, re-filling, wasservice)
  • Het identificeren van markttrends en klantbehoeften
  • Ontwikkelen van de lokale inkoopstrategie en in samenspraak met marketing lokale promoties opzetten om de verkoop te stimuleren
Hier kom je terecht

Jij treedt in dienst bij Hoffmann Group, waarvan het ultramoderne bedrijfspand van de Nederlandse vestiging in Borne staat. Een prettige werkplek van waaruit we, met 100 collega's, onze klanten in Nederland en een groot deel van België bedienen. Wereldwijd maken de 4.000 zeer gemotiveerde medewerkers in meer dan 50 landen Hoffmann Group tot wat het nu is: Europa's toonaangevende systeempartner voor kwaliteitsgereedschappen gericht op de maakindustrie. We maken het verschil doordat we niet alleen een goede leverbetrouwbaarheid hebben, maar ook omdat we een echte procespartner voor onze klanten zijn en meedenken in legio oplossingen. Dat is het stapje extra waardoor onze klanten graag met ons samenwerken.

Hoffmann Group biedt jou een werkomgeving die wordt gekenmerkt door wederzijds vertrouwen, waarbij prestaties en inzet worden beloond. Je komt terecht in een team waarin collega's nog echt voor elkaar klaar staan en vanaf dag één alles voor je geregeld is, zodat jij met een goed gevoel aan de slag kan!
 
Redenen waarom dit iets voor jou is
 
  • Je hebt HBO niveau in een technisch commerciële richting
  • Je beschikt  over meerdere jaren werkervaring op het gebied van productmanagement in de maakindustrie
  • Je bent een inspirerende manager met meerdere jaren leidinggevende ervaring
 
Je hebt een voorsprong als je
 
  • Ervaring hebt in het inkopen van producten in de verspanende industrie
  • Naast een goede kennis van de Nederlandse taal ook beschikt over goede taalvaardigheden in het Engels en/of Duits
  • Verder kan kijken dan alleen je eigen vakgebied en als echte sparringspartner binnen ons MT kan optreden
 
Naast een uitdagende functie bij een stabiel internationaal opererend Duits familiebedrijf dat gekenmerkt wordt door een moderne en platte structuur waarin een grote mate van eigen verantwoordelijkheid past, kun je rekenen op de volgende arbeidsvoorwaarden.
 
Dit krijg je van ons
 
  • Interessant salaris passend bij jouw ervaring
  • Flexibele werktijden en alle faciliteiten om vanuit huis te werken
  • Fulltime jaarcontract met de intentie om dit daarna om te zetten naar een vast contract
  • Bonusregeling
  • Onkostenvergoeding
  • Internetvergoeding
  • 29 vakantiedagen
  • Iphone en Laptop
  • Luxe Duitse leaseauto uit het D segment
  • Intensieve inwerkperiode met scholingen en training-on-the-job als ook vervolgscholing in ons Trainingscenter in München
  • Doorgroeimogelijkheden
  • Regelmatig lekkere lunches en evenementen op kantoor, zodat je ook jouw andere collega's treft
  • Personeelskorting op heel veel artikelen
  • Waardevolle internationale samenwerkingen met collega's uit het buitenland
Enthousiast? Reageer dan als volgt:

Enthousiast over de functie van Strategisch Product Manager en sta je te trappelen om aan de slag te gaan? Weet jij de verbinding te leggen tussen ons brede assortiment en de services die bij deze productgroep horen? Pik jij kansen op als geen ander en krijg je energie van het begeleiden van een team? En herken jij jezelf in het profiel? Solliciteer dan makkelijk en snel door gebruik te maken van onderstaande sollicitatie "button". Wij nemen dan snel contact op om de vacature in combinatie met jouw profiel samen te bespreken.

Bij vragen over de vacature neem je contact op met Marieke Meijerink, HR Manager, m.meijerink@hoffmann-group.com of 074-2077016

(Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld)
 
Ähnliche Stellenanzeigen um Niederlande
Lade...